متریال مهم و کاربردی برای ساخت کانکس کارگری چیست؟
کانکس کارگری همان طور که از نامش پیداست برای اسکان کارگران مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از کارگران حومه و غیر بومی در شهرهای بزرگ مشغول به کار می شوند. در بیشتر موارد امکان حمل و نقل، جا به جایی و رفت و آمد روزانه برای کارگران فراهم نیست. بنابراین نیاز به اسکان ضرورت می یابد.

ضرورت استفاده از کانکس کارگری
در گذشته بیشتر کارفرمایان و صاحبان شرکت از عدم اسکان کارگران خود بسیار گله مند بودند. ضمن اینکه بیشتر کارگران حومه نمی توانستند به موقع سرکار حاضر شوند و برای رفت و آمد با پرداخت هزینه بیشتری مواجه می شدند. به همین خاطر بسیاری از کارگران غیر بومی و کارگران حومه شهر از کار در شهرهای بزرگ منصرف می شدند.
امروزه بحث اسکان کارگران با تجهیزات مختلف همچون کانکس کارگری مطرح می شود. کانکس های کارگری از تجهیزات و امکانات رفاهی برای سکونت برخوردار هستند و می توانند اسباب آسایش ساکنین خود را فراهم آورند.
کانکس های کارگری را برای استفاده های تجاری مدنظر قرار می دهند. این کانکس ها به عنوان محلی برای استراحت کارگران، نیروی خدماتی و نگهبانان می باشند.
وزن در نظر گرفته شده برای کانکس های کارگری بسیار کم بوده و به همین خاطر برای حمل و جا به جایی کانکس دچار مشکل نخواهیم شد. سیستم های گرمایشی، سیستم های تهویه، سیستم سرمایشی، سرویس بهداشتی، آشپزخانه یا آبدارخانه و … به عنوان مهم ترین و اساسی ترین تجهیزات تعریف شده برای کانکس کارگری می باشد.
اگر چه کانکس کارگری با هدف اسکان نیروی کار تهیه و تولید می شود اما گاهی برای اجرای جلسات، گفتمان های دوستانه، عقد قرارداد و … از کانکس های کارگری استفاده می شود. کارایی و کاربرد کانکس های کارگری با توجه به شرایط کار و نیازهای ساختمانی متفاوت خواهد بود.
مصالح کانکس های کارگری
به استحکام کانکس کارگری توجه می شود. کانکس های کارگری با متریال و مواد ساده ساخته می شوند. به همین خاطر در دسته کانکس های ارزان قیمت قرار می گیرند. تخفیف در امکانات و آپشن های کانکس به معنای تخفیف در قیمت کانکس است.
متریال کانکس های کارگری به کانکس کارگاهی شباهت زیادی دارند. در واقع این کانکس ها بیشترین تفاوت را در ابعاد دارند.
تقسیم کانکس های کارگری بر حسب مصالح
کانکس کارگری می تواند از گالوانیزه سبک ساخته شود. برای ساخت کانکس کارگری تیپ نرمال از تیر آهن شماره 14 و ورق های گالوانیزه ضخیم 4 میلی متر استفاده می شود. برای شاسی کشی تیپ نرمال کانکس از پروفیل 9 یا 7 کیلویی کمک گرفته می شود.

انواع کانکس کارگری
کانکس های کارگری می توانند با گالوانیزه سنگین تولید شوند. برای طراحی تیپ مخصوص(اسپشیال) از تیر آهن 16 یا 14 و ورق های ضخیم 5 میلی متر استفاده می شود. شاسی کشی کانکس اسپشیال با قوطی های 11 یا 9 کیلویی انجام می گیرد.
کانکس کارگری تیپ Excellent در کارگاه ها برای اسکان کارفرما، مشاور، مهندس یا پیمانکار استفاده می شود و دارای ساختار ساندویچ پانل می باشد.
بیشترین کارکرد کانکس های کارگری مربوط به پروژه های ساختمانی می باشد. در واقع اسکان کارگران برای پیشبرد بهتر کار انجام می شود. این پروژه ها مدت زمان خاصی دارند.
تفاوت در ابعاد کانکس
کانکس های کارگری می توانند در امکانات، آپشن ها و تجهیزات تفاوت زیادی با هم داشته باشند. به عنوان مثال هر کدام از کانکس های کارگری با توجه به صلاح دید کارفرما با ابعاد خاص و ویژه ای ساخته می شوند. اگر چه برای ساخت و طراحی هر نوع کانکسی یک ابعاد استاندارد تعریف شده اما بیشتر صاحبان مشاغل از سفارش و خصوصی سازی در ساخت کانکس استقبال می کنند. کانکس کارگری نیز مشمول این موضوع می شود.
عوامل موثر در قیمت کانکس های کارگری
به طور کلی قیمت کانکس کارگری و هزینه سفارش آن تحت تاثیر سه عامل مهم قرار می گیرد.
هر کانکس با ابعاد خاصی طراحی می شود. طبیعتاً ابعاد بیشتر، قیمت نهایی کانکس را افزایش خواهد داد.

عوامل موثر در قیمت کانکس کارگری
تجهیزات و امکانات از جمله ویژگی های تعریف شده برای ساخت کانکس است. کانکس کارگری با حداقل امکانات برای سکونت عرضه می شود و به همین خاطر به عنوان کانکس ارزان مورد توجه قرار می گیرد. البته برخی از کانکس های کارگری از امکانات و تجهیزات بیشتری برخوردار هستند. این موضوع قیمت نهایی کانکس را افزایش می دهد.
نوع متریال به عنوان عامل مهم در ساخت کانکس کارگری مطرح است. این کانکس می تواند تاثیر زیادی بر قیمت کانکس داشته باشد.
طراحی داخلی کانکس های کارگری
کانکس ها بر حسب نوع متریال به سه درجه تقسیم بندی می شوند. برخی از کانکس ها از متریال با کیفیت شکل گرفته اند. همین موضوع باعث شده کانکس به عنوان کانکس درجه یک معرفی شود. متریال مورد استفاده برای طراحی کانکس کارگری از نوع ورق های فولادی، پروفیل، دیوارپوش ام دی اف، کفپوش های پی وی سی، شیت های فلزی، شاسی های آهنی، ورق های فولادی گالوانیزه سنگین یا سبک و … می باشند.
متریال گران قیمت در کانکس کارگری اهمیت زیادی ندارد. در واقع برای کفپوش کانکس از فوم های معمولی یا حتی پلاستیک استفاده می شود. تفکیک اتاق و پارتیشن بندی در کانکس های کارگاهی یا کارگری مدنظر قرار نمی گیرد. در واقع بیشتر کانکس های کارگاهی یا کارگری با یک اتاق و سرویس بهداشتی همراه هستند.
در طراحی کانکس کارگری از ایده های دکوراسیون و ترکیب فضای داخلی کانکس استقبال نمی شود.
مصالح درجه یک در طراحی کانکس های کارگری
مصالح مورد استفاده برای طراحی کانکس کارگری باید از نوع درجه یک باشد. اگر چه مصالح و متریال زیبایی برای ساخت کانکس های کارگری اهمیت ندارد اما در عوض مصالح مقاوم سازی در مورد ساخت کانکس کارگری اهمیت زیادی دارد. این کانکس ها به شکل مداوم مورد استفاده قرار می گیرند. متریال درجه یک می توانند عمر مفید کانکس را افزایش دهند.

مصالح درجه یک در طراحی کانکس کارگری
برای سفارش کانکس کارگری از ابعاد و متراژ مختلف استفاده می شود. این متراژ بین 10 تا 50 متر قرار دارد. کانکس های کارگری درجه یک می توانند با عمر بیشتر از ده سال مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین برای صرفه جویی در هزینه های بعدی بهتر است بر روی متریال کانکس متمرکز شوید. افزایش عمر کانکس می تواند برای کارفرمایان و صاحبان مشاغل از هر نظر مقرون به صرفه باشد.
برای صرفه جویی اقتصادی می توانید از خرید کانکس کارگری دست دوم بهره مند شوید. در هنگام خرید کانکس دست دوم به کیفیت متریال، نوع مصالح و سال ساخت کانکس دقت کنید و آن ها را مورد ارزیابی قرار دهید.